RO:Declaratia (Nova Roma)

From NovaRoma
(Redirected from RO:Declaration (Nova Roma))
Jump to: navigation, search

 Home| Latíné | Deutsch | Español | Français | Italiano | Magyar | Português | Română | Русский | English

Noi, Senatul si Poporul Noii Rome, pentru a restaura fundamentele civilizatiei occidentale, declaram fondarea Nova Roma ca stat suveran. Nova Roma se manifesta ca natiune si republica independenta in lume, cu propria constitutie, cu un guvern propriu si legitim si cu toate drepturile si responsabilitatile acestui statut.

Ca stat suveran, Nova Roma face urmatoarele cereri asupra unor teritorii si drepturi internationale:

Recunoastem teritoriul Romei antice ca patrie culturala si religioasa si cerem drepturi istorice asupra tuturor teritoriilor caure au fost sub controlul sau administratiea directa a Republicii Romane antice si a Imperiului intre anii 753 ien. si 395 en.

Recunoastem ca realitatile politice moderne fac imposibila restaurarea acestor teritorii, de aceea limitam pretentiile teritoriale, la o marime egala cu cea detinuta de statul suveran Vatican: 108 acri. Pe acest teren se va fonda o capitala pentru administrarea culturala, sub forma unui Forum Romanum.Locatia exacta pentru capitala spirituala si guvernamentala urmeaza a fi stabilita.

Mai mult, pentru stabilirea prezentei noastre in lume, declaram ca teritoriul nostru fizic exista si se manifesta prin organizatiile noastre de stat, civice si religioase pe care cetatenii le detin in toata lumea. Aceste teritorii vor avea dubla suveranitate, vor fi sub administrarea culturala si spirituala a Nova Roma si sub incidenta legilor tarilor in care acestea se gasesc. Scopul nostru este crearea unei influente culturale si spirituale sanatoase si benefice in toate societatile totodata ramanand neutrii si supunandu-ne legilor.

Mai cerem dubla suveranitate temporara asupra tuturor locurilor in care zeii si zeitele Romei antice vor fi venerate, pentru conservarea culturala si spirituala. Aceasta dubla suveranitate va fi administrata de catre cetateni si va fi activa doare pe perioada necesara efectuarii ceremoniilor religioase. In acest fel vom ramane o singura cultura si natie chiar daca traim in diferite parti ale lumii.

Cetatenia poate fi obtinuta de catre oricine indiferent de nationalitate sau rasa. Scopul nostru este sa promovam intelegere si cooperare in lume prin conservarea fundatiei clasice si sa insuflam viata si onoare in civilizatia occidentala prin restaurarea pietatii, virtutii si civilizatiei antice.

Noi, cetatenii si Senatul Noii Rome, renuntam in mod oficial pentru totdeauna si fara nici o exceptie la folosirea fortei, rebeliune, pedepse sau intimidari pentru a obtine statutul si drepturile noastre. Ne straduim sa existam ca natie pasnica si benefica in acord cu principiile recunoscute si folosite de comunitatea mondiala.

Semnat astazi in numele Senatului si Poporului Noii Rome:

prid. Kal. Mar. , Fl. Vedio M. Cassio cos. MMDCCLI a.u.c.

Flavius Vedius Germanicus, Consul

Marcus Cassius Iulianus, Consul

Personal tools